IMATGE PREMI LLANTENA DIGITAL

Premis Llanterna Digital 2018

L’EOI de Lleida ha col·laborat un cop més amb els premis de cinema Llanterna Digital, que enguany han arribat a la dotzena edició. Aquest certamen és una iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual la nostra escola forma part, i té per objectiu impulsar l’ús del català i de l’occità a través de la creació curtmetratges que fomentin una reflexió sobre la llengua, en sentit ampli, des de qualsevol perspectiva.
L’acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc el passat 11 de juny a l’Espai Orfeó, va girar al voltant de la figura i l’obra de Pompeu Fabra, el gran codificador de la llengua catalana, de qui aquest any celebrem el 150è aniversari del naixement. Jordi Prenafeta, professor del Departament de Català de l’EOI, va ser l’encarregat de lliurar el premi de la categoria de centres d’educació secundària a un grup d’alumnes de l’Institut La Garrotxa d’Olot, que es van endur un trofeu i una videocàmera amb accessoris per al centre. La peça guardonada és el vidoclip ‘El Xiclet del Temps’, un homenatge al cantautor català Pau Riba a ritme de rap a la catalana. Altres obres premiades van ser ‘Manlleus’, en la modalitat de centres d’educació primària; ‘Coses boniques’, en la modalitat de votació popular; ‘Aïllats’, en la categoria oberta de fins a 3 minuts, i ‘Alícia’, en la categoria oberta de fins a 15 minuts, mentre que el premi adreçat a la comunitat universitària va quedar desert.
Felicitem tots els guanyadors del Llanterna Digital d’enguany i animem els alumnes, mestres, professors i cineastes del nostre país a participar-hi en properes convocatòries. Podeu veure en línia les obres d’enguany per inspirar-vos: www.llanternadigital.cat/18/catala/obres.htm
IMATGE PREMI LLANTENA DIGITAL

Comparteix