Borses de viatge

per a la realització d'estades a l'estranger

L’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida convoca una borsa de viatge per a la realització d’estades a l’estranger adreçades a tot l’alumnat oficial de l’escola.

Els objectius d’aquesta borsa són, d’una banda, potenciar l’aprenentatge de llengües i facilitar la formació de l’alumne/a relacionada amb les llengües, i de l’altra, compartir les experiències de l’estada amb la comunitat educativa del centre mitjançant aportacions a un blog.

Aquesta borsa està valorada en 700 €.

Els terminis de presentació de les sol·licituds són del 23 de novembre de 2022 fins al 15 de març de 2023, a les 20 h.

Podeu descarregar-vos les bases i la sol·licitud o demanar-les a consergeria.

Si heu preparat dos possibles fulls de ruta, podeu presentar tots dos.

Per qualsevol dubte, podeu fer un mail a: msibila@eoilleida.cat

Més info

Image

Borsa de viatge
Curs 2022-23

Àlex Soliva Fò

La meva proposta es titula en alemany “Route durch den Rhein”, atès que gira entorn a aquest eix central del Vell Continent com és el conegut riu Rin, dotat de personalitat pròpia en tot el seu recorregut. Des del seu naixement entre els bucòlics paisatges dels Alps suïssos, travessant els pintorescs pobles del nostre imaginari nadalenc de casetes de colors i mercats de vi calent,  fins a arribar a les metròpolis holandeses envoltades dels cèlebres i colorits camps de tulipes. El curs del riu és una mostra de la diversitat i riquesa de la cultura europea.


De ben segur, tots tenim en ment aquests meravellosos paratges, però amb aquest viatge us invito a totes i a tots a endinsar-nos-hi plenament descobrint les llegendes que s’hi expliquen, els menjars que s’hi degusten i els dialectes que s’hi parlen. Aprengueu la llengua que aprengueu a l’EOI de Lleida, esteu més que convidats a llegir el meu blog de viatge en què gaudirem d’aquesta experiència compartida i a la vegada podrem posar en pràctica l’après a les aules llegint el blog en anglès, francès o alemany. Que comenci l’aventura!

Borsa de viatge
Curs 2021-22

Claudia Freixes Martínez

El viatge que proposo es desenvolupa per un espai geogràficament molt ric, com és la península dels Balcans. Ens endinsem cap a L’altra Europa, perquè considero que es tracta d’un espai ben proper de fronteres difuses encara poc conegut.

Els Balcans són un caramel per algú amb els meus interessos. Per una banda és un indret fotogènic, fet que em permetrà jugar amb la llum i capturar les que segurament seran de les millors fotografies que algú pot fer.

Per l’altra, és un indret extremadament ric: un punt d’encreuament de cultures, religions i llengües; una barreja explosiva, en sentit literal i metafòric, que s’han de conèixer i viure. Churchill en el seu dia va senyalar que “els Balcans produeixen més història de la que són capaços de digerir.” Com a historiadora, acostumo a sentir que és important conèixer el nostre passat per evitar cometre els mateixos errors. Tenint en compte aquestes premisses estic segura que de la història dels països que trepitjaré al llarg d’aquesta ruta en podré extreure més d’una reflexió que serà interessant compartir amb tots vosaltres.

Image

Borsa Jaume Magre
Curs 2019-20

La Digna Gros és la guanyadora de la borsa de viatge  Borsa Jaume Magre  i en el seu viatge a Bristol, ciutat nomenada European Green Capital el 2015 vol  descobrir les innovacions que la ciutat de Bristol ens pot oferir com a inspiració pel que fa a reciclatge, tractament de residus, compra sense residus, sostenibilitat i moda, així com conèixer les peculiaritats de la ciutat i la regió, integrant-se i interactuant amb la població a través d'activitats relacionades amb el tema.

Desenvolupà la seva preocupació mediambiental i social durant els estudis de disseny de moda a Barcelona. Aquell entorn reflectia la identitat d'aquesta època: el ritme frenètic de vida, el "ara i ja"  i la mentalitat "utilitzar i tirar". Des de llavors, ha buscat i investigat alternatives al consum de productes i aliments així com la consciència  de l'impacte en el procés i la fabricació del món de la moda.

 BRISTOL ZERO WASTE TRIP, és un viatge en el qual es pretén produir la menor quantitat de residus, des de l'equipatge, el tipus de transport, així com l'estada i la mobilitat  dins la mateixa ciutat.

Image

Borsa Tom Sharpe
Curs 2019-20

La Noemí Fortón és la guanyadora de la Borsa de viatge Tom Sharpe. La Noemí es proposa realitzar un viatge amb els cinc sentits a les Aran Islands, un grup de 3 petites illes situades a l'oest d'Irlanda. Es tracta d'un projecte de viatge holístic en el qual hi seran molt presents la llengua, la cultura popular i la natura, entre d'altres.
La seva proposta és transmetre l'experiència a les Aran Islands mitjançant les emocions que pugui experimentar a través dels cinc sentits. Per exemple, la sonoritat d'una conversa, la calor que desprèn una roca, l'olor de brisa marina, el gust d'una Guiness ben tirada en un petit pub, la vista d'una posta de sol que se'ns presenta darrere d'unes runes celtes centenàries...
A més, amb aquesta experiència vol realitzar un procés de redescobriment personal, de viatjar sense presses i sola per prestar atenció als més petits detalls, que de ben segur no seran pas insignificants.
Image

Borsa Sebastià Serrano
Curs 2019-20

La Llúcia Banyeres és la guanyadora de la Borsa de viatge Sebastià Serrano i el seu recorregut en bici pels voltants del llac Ijssel ens donarà a conèixer les meravelles de la mobilitat sostenible. Els més de 32000 km de carril bici dels Països Baixos permeten descobrir una gran diversitat de paisatges bucòlics.

Una de les zones emblemàtiques és el llac Ijssel. La creació del llac més gran dels Països Baixos va canviar el mar feréstec amb una dolça zona habitable tot respectant la flora, la fauna i l’energia natural. Actualment, el dic està en un procés de renovació –possiblement finalitzat al 2022- i continua conservant la seva filosofia de respecte al medi ambient. Als Països Baixos es ben comú trobar zones habitades situades per sota del nivell del mar.

Parcs naturals, Patrimonis Mundials per la UNESCO, arquitectura, gastronomia i fins i tot una illa lliure de cotxes o l’alpinisme horitzontal són altres de les experiències a gaudir en aquest paratge.

Des de la seva visió de turisme actiu, la seva proposta ens oferirà unes vacances amb un respecte exquisit tant per la salut ambiental com per la salut personal.

Image

Borsa Jaume Magre
Curs 2018-19

La Yolanda Chisaguano és la guanyadora de la Borsa de viatge Jaume Magre i en el seu projecte treballarà el món de les imatges.

DESCOBRINT EL NORD D’EUROPA I EL SEU ART és un projecte de creixement intel·lectual tant lingüístic com artístic, que es proposa dur-lo a terme durant el mes de setembre amb INTERRAÏL.

L’objectiu d’aquest projecte és crear un llibre d'artista en anglès, on pugui reflectir quina és l’opinió dels habitants locals sobre la gent que es dedica a l’àmbit artístic. I per aconseguir aquest objectiu m’allotjaré amb habitants locals, mitjançant Couchsurfing o Airbnb.

"Solia sentir-me avergonyit perquè només era un escriptor de còmics, mentre que altres persones estaven construint ponts o exercint carreres mèdiques. I llavors vaig començar a adonar-me: l’entreteniment és una de les coses més importants de la vida de les persones. Sense ella ens enfonsaríem. Sento que si sou capaç d’entretenir la gent, esteu fent una cosa bona ".

Stan Lee

A més a més, en el llibre d’artista també inclourà il·lustracions dels habitants locals i algunes il·lustracions i fotografies seves, acompanyades d’un text connotatiu.

Image

Borsa Tom Sharpe
Curs 2018-19

Us presentem la Laura Lascorz, guanyadora de la Borsa de viatge Tom Sharpe. La Laura farà una ruta per diferents països balcànics. Començarà per Croàcia, travessarà la costa Dàlmata fins a Albània i pujarà per l’interior.

Durant el viatge es proposa entrevistar dones d’arreu per demanar-los que li expliquin alguna història o anècdota que hagin viscut pel fet d’haver nascut dones. A més a més, compartirà amb tothom aquells racons de món que més li agradin.

Amb aquesta experiència vol reflexionar sobre què implica haver nascut amb un gènere determinat en diferents països. Veurem si les històries que ens expliquen de manera lliure dones triades a l’atzar són positives, negatives o si hi ha una mica de tot.

Image

Borsa Sebastià Serrano
Curs 2018-19

L’Àngela Gómez és la guanyadora de la borsa de viatge Sebastià Serrano i recorrerà durant dues setmanes alguns punts d’Itàlia: travessarà la Ligúria i la Toscana fins a arribar a Roma. Al llarg d’aquest recorregut vol visitar ciutats, pobles i paisatges que hagin servit d’inspiració per escriure llibres, rodar pel·lícules i compondre cançons.

Al seu blog hi haurà molta literatura, cinema i música, però també curiositats, consells i anècdotes sobre els llocs on vagi. Per als aprenents d’italià, anglès, francès i català els pot ser útil per aprendre la llengua i la cultura que l’envolta d’una manera diferent, a través de fragments de llibres i pel·lícules emblemàtiques i de grans cançons. 

Image

Borsa Jaume Magre
Curs 2017-18

Aquest és l’Adrià Tersa, guanyador de la Borsa de viatge Jaume Magre. L'Adrià  farà una estada de 14 dies a San Francisco i aquest és el seu projecte: “Spanglish & Chinglish”.

A través d'aquest projecte també vol potenciar:

-L'amistat per correspondència.

-Alternatives al turisme de masses.

No us podeu perdre la secció del seu blog on hi anirà penjant fotos i comentaris del viatge i on podreu fer-li arribar les vostres opinions.

Image

Borsa Tom Sharpe
Curs 2017-18

Us presentem a la Judit Guiu, guanyadora de la Borsa de viatge Tom Sharpe. La Judit seguirà una ruta amb InterRail per diferents ciutats europees. Sortirà de Barcelona i visitarà París, Berlin, Praga, Budapest, Ljubljana i Berna.

A través del seu blog descobrirem si són certs els típics esterotips dels que sempre hem sentit tant a parlar. També descobrirem racons amb encant de tots aquests llocs.

La Judit ens vol demostrar que també es pot viatjar d'una manera econòmica, apropant-se a la gent del país i estalviant diners.

Image

Borsa Sebastià Serrano
Curs 2017-18

El Jordi Tomàs, és el guanyador de la Borsa de viatge Sebastià Serrano. El Jordi farà la seva estada a Namíbia, on a part de practicar l'anglès, vol descobrir un país ple d'encant però molt desconegut per a ell i viure cent per cent aquesta aventura.

També vol aprofitar la seva estada per col·laborar amb una ONG local que ajuda al desenvolupament de nens desfavorits. És per això que amb la col·laboració de l'EOI ja hem organitzat una recollida de material escolar que ell mateix farà arribar a l'associació Mammadù, de Namíbia.

Image