Preguntes freqüents
Accés als estudis
Cal haver complert els 14 anys (o fer-los l’any natural en què s’efectua la matrícula) per estudiar una llengua diferent a la cursada com a primera llengua estrangera a l'ESO.
A partir dels 16 anys (complerts l’any natural en què s’efectua la matrícula) es poden estudiar totes les llengües que s'ofereixen.
Assistència
Certificats
Acreditar la superació del segon curs de l’ESO o nivell equivalent.
Tenir com a mínim quinze anys o complir-los durant l’any de la inscripció a la prova.
No ser alumne/a oficial del mateix idioma. Si es detecta una matrícula lliure d’un alumne/a oficial es produeix la baixa d’ofici en el règim oficial d’aquell idioma. Cal realitzar la inscripció a les proves lliures i fer el pagament corresponent.
A què equivalen els certificats EOI?
Crèdits a la universitat
Convalidacions Batxillerat i ESO
Els alumnes que cursen el batxillerat i, al mateix temps, una segona llengua estrangera en una escola oficial d’idiomes (EOI) poden sol·licitar, a cada curs, la convalidació de la darrera franja de quatre hores de cada curs que es completa amb una matèria de
modalitat, pròpia o aliena, o bé amb dues matèries específiques, si es dona alguna de les condicions següents:
- Es cursa a l’EOI amb el nivell B2 o superior una segona llengua estrangera que
ofereix el centre. - Es cursa a l’EOI una llengua estrangera que no ofereix el centre.
La sol·licitud de convalidació la presenta l’alumne el primer mes de classe, juntament amb una còpia de la matrícula a l’EOI. El centre ho comunica a la Direcció General de Currículum i Personalització i el Batxillerat abans del 31 d’octubre del curs escolar corresponent.
La convalidació està condicionada a la superació del curs a l’EOI, que cal documentar amb un certificat del nivell assolit expedit per la secretaria de l’EOI.
CONVALIDACIONS A L'ESO
Es pot convalidar qualsevol llengua estrangera estudiada a l'EOI i que no ofereix l'institut.
Repetició de curs
Dins de cada nivell (bàsic, intermedi, avançat i C1), us podeu matricular com a alumne/a oficial un màxim de vegades equivalents al doble dels cursos regulats per al corresponent nivell de l’idioma. L'alumnat podrà matricular-se de cada curs un màxim de dues vegades.
En casos excepcionals i justificats documentalment, la direcció de l'escola podria autoritzar una convocatòria addicional per nivell (bàsic, intermedi, avançat i C1) sempre que no representi fer el mateix curs per quarta vegada. Què és una convocatòria addicional? En casos excepcionals i sempre que no representi fer el mateix curs per quarta vegada, la direcció podrà autoritzar la repetició o permanència d’un curs més en règim oficial presencial a l’alumnat que ho sol·liciti a través d'una instància quan ja hagi superat el nombre màxim de cursos de permanència autoritzats amb caràcter general per al nivell corresponent.
Cursos d’estiu
Un curs d’estiu em dóna dret a plaça per a un curs ordinari?
No. Els cursos d’estiu no formen part de l’ensenyament reglat ja que pertanyen al règim de cursos especials d’educació permanent i de perfeccionament. Si un alumne/a vol continuar els seus estudis a l’hivern, ha de fer la preinscripció.
Vacants i substitucions
Trobareu tota la informació sobre les proves de capacitació i les seves característiques clicant a l'enllaç.
Preus
Sí, per a famílies nombroses, monoparentals, persones amb discapacitat, víctimes del terrorisme, víctimes de violència de gènere, membres de famílies que perceben la renda mínima d'inserció o la renda activa d'inserció, etc.
Consulteu les exempcions de les taxes en aquest enllaç
En concepte de què es paguen 30 euros?
Aquest és el preu pels serveis d'accés a la plataforma i pels materials didàctics dels ensenyaments d'idiomes.
Si estudies una segona llengua a l'EOI, el preu d'accés a la plataforma i als materials didàctics serà de 15 euros per aquesta segona llengua.
Si sóc professor, hi ha ajuts a l'estudi per a personal docent?
La informació sobre l'ajut a l'estudi de llengües estrangeres per al professorat del Departament d’Educació la trobareu en aquest enllaç.