Borsa de viatge Tom Sharpe – Laura Lascorz

Sóc la Laura Lascorz, una de les persones que el curs passat va tenir la sort de guanyar la Borsa de Viatge Tom Sharpe. El meu projecte porta com a títol “El món té nom de dona” i l’he dut a terme en diferents països balcànics: Croàcia, Montenegro, Albània, Macedònia, Kosovo i Bòsnia i Hercegovina.
Estic molt i molt agraïda a l’EOI de Lleida per donar-me l’oportunitat de viatjar d’aquesta manera. Viatjar m’apassiona, però mai no ho havia fet així. Tenir un projecte per desenvolupar amb la gent del país (o països en aquest cas) t’ofereix una perspectiva del lloc que visites completament diferent. De cop i volta ja no ets només un turista que col·lecciona fotos carrinclones de llocs exòtics per ensenyar-les als amics i a la família, sinó que tornes a ser una persona que es mou pel món com si no hi haguessin fronteres i que es relaciona d’igual a igual amb la gent local.

“El món té nom de dona” és un projecte, com es pot deduir, centrat en les dones dels diferents països que vaig visitar. Consistia a entrevistar dues dones de cada lloc i fer-los una pregunta que, d’entrada, pot semblar senzilla però que després donava força tema de conversa.

M’havien d’explicar alguna cosa que haguessin experimentat o viscut al llarg de la seva vida pel fet d’haver nascut dones; alguna cosa que si haguessin nascut homes, no els hi hagués passat.

I amb aquesta petita “excusa” vam poder voltar per un munt de llocs i conèixer dones molt interessants amb algunes de les quals encara hi guardo relació. Realment ha estat una experiència molt enriquidora que recomano a tothom.

Aquí teniu el meu blog perquè pugueu conèixer amb més detalls el meu projecte: El món té nom de dona

Laura Lascorz

Comparteix