Borsa de viatge Jaume Magre – Yolanda Chisaguano

Primer que tot m’agradaria agrair a l’EOI de Lleida haver-me donat aquesta gran oportunitat de conèixer i explorar una petita part del Nord d’Europa i el seu art.

La meva experiència ha estat inoblidable, genial, esplèndida! Crec que no tinc suficients adjectius per descriure-la. Una activitat així cal viure-la i sentir-la en primera persona.

La veritat és que al començament del viatge em vaig sentir aterrida, perquè per a mi era una nova vivència i tot un món per descobrir, però a poc a poc i gràcies a l’hospitalitat dels couchsurfers que em van acollir, vaig gaudir plenament de l’estada i vaig deixar la vergonya per atrevir-me a parlar en anglès, que era un dels meus grans objectius. Els couchsurfers van ser tots molt amables i comprensius, i sempre intentaven explicar-se de manera prou clara perquè jo els entengués. Vaig conèixer gent genial, alguns divertits i altres més seriosos i tots parlaven exquisidament l’anglès.

Vaig conèixer una noia de Kíev que em va acompanyar durant quasi tota la meva estada a Berlín. Em va portar a un restaurant Vietnamita, en el qual vam menjar uns noodles deliciosos, vam visitar La Catedral de Berlín… També em va recomanar visitar el Zoo de Berlín, en el qual vaig veure per primera vegada un Os Panda!

Així mateix, també em vaig impregnar d’un univers ple d’art, que és al que jo em dedico. Impressionistes, expressionistes, realistes, cubistes, art contemporani… Però la part més fascinant va ser l’art Nòrdic que em va captivar pel seu misteri, exotisme, originalitat i per les seves ornamentacions tan místiques i tan acurades.

També vaig quedar fascinada pels paisatges congelats en immensos i petits quadres, una combinació perfecta d’harmonia i equilibri. Escenaris idíl·lics imitant la natura que ens envoltava.

Vaig poder admirar algunes grans obres d’art que sempre m’havien fascinat, com els Gira-sols, l’Habitació Vermella i l’Ametller en flor, de Van Gogh; el Molí de Vent i Compositie met rood geel en blauw de Mondrian; El Crit i La Madonna de Munch; 16th September i The Dominion of Light… de Magritte, entre molts altres.

A més a més, aquest viatge, m’ha ajudat a descobrir el que realment vull representar en les meves obres, l’art folklòric del meu estimat Ecuador, l’art dels Inques, de l’Amazònia, d’Otavalo…

D’altra banda el meu projecte va consistir a portar a terme un Llibre d’Artista en el qual vaig captar petits i ràpids esbossos del meu viatge. I vaig realitzar un munt de fotografies de tot el que em cridava l’atenció. 

A més a més, volia conèixer l’opinió de la gent d’allà sobre la gent què es dedica a l’àmbit artístic, ja que de vegades els artistes som considerats gent tranquil·la que no treballa prou.

Aquí us deixo el meu blog perquè pugueu seguir més a fons la meva estada als Països nòrdics Descobrint el nord d’Europa i el seu art.

Yolanda Chisaguano

Comparteix